O.b® slik snakker du med henne

Bilde av to smilende kvinner som ligger i en hengekøye.Mens din foreldregenerasjon kanskje syntes det var flaut å snakke om menstruasjonen, har vi i dag et mer åpent og avslappet forhold til temaet. Det er mange måter du kan ta det opp på.

Bilde av en jente som drikker en brus og bruker mobilen sin.En henvisning i et TV-program eller en magasinartikkel kan være et utgangspunkt. Spør om hva hun allerede vet, og om hun har snakket med vennene sine om temaet. Det er bedre å ha flere småprater enn én alvorlig og lang samtale mange år før tiden! La henne vite at hun kan snakke med deg når hun selv føler for det. Gjør det klart for henne at menstruasjonen ikke er noe man må skjule, men en naturlig del av livet som det går an å prate om. På den måten vil datteren din få en positiv innstilling til menstruasjonen fra første dag!

Hva om hun ikke ønsker å prate?

Nettopp når du synes det er på tide å gi barnet ditt råd om det å bli voksen, har hun blitt en hissigpropp som vet alt. Dette er en helt normal, til og med sunn del av den samme prosessen! Husk at datteren din ikke lenger er et barn. Hun er på vei til å bli en ung kvinne som tar ansvar for seg selv. Puberteten kan være en vanskelig tid, men ved å være åpen og betryggende kan du styrke forholdet dere har til hverandre.

De stigende hormonnivåene under puberteten forårsaker humørsvingninger. Dessuten viser forskning at mens hjernen utvikler seg, demper den ikke fryktfølelse like raskt som senere. Noe som forklarer hvorfor tenåringer hele tiden virker så nervøse og skvetne. Ikke ta det personlig! Bare fortsett å snakke til henne som vanlig og gjør samtaler om menstruasjonen til en hverdagslig ting. Om du er rolig og trygg, vil datteren din snart også bli det!