Kvalitet og sikkerhet

Vårt forpliktelser o.b®.
Tampongkvalitet og sikkerhet
Våre tamponger brukes av millioner av kvinner hver dag. Vår prioritet er at våre tamponger er sikre, komfortable og effektive.
  • Alle o.b.® tamponger er frie for skadelige kjemikalier, fargestoffer, parfyme, klorbleking , og testes klinisk av gynekologer av hensyn til din helse og sikkerhet.
  • Alle våre tamponger oppfyller kravene i EUs generelle produktsikkerhetsdirektiv 2001/95/CE, som gjelder sanitetsprodukter, og i den norske loven om produktkontroll (LOV-1976-06-11-79). Dette direktivet krever at produsenter leverer trygge produkter til sine kunder. For å oppfylle disse kravene må vi benytte strenge prosedyrer for å evaluere og bekrefte at både råvarer og sluttprodukter er trygge, og gi informasjon som gjør kundene i stand til å bruke våre produkter på en trygg måte.
  • Ingredienssammensetningen i våre tamponger er basert på vitenskapelige og kliniske data, solid gynekologisk ekspertise, tiår med kunnskap og erfaringer rundt kvinners behov for menstruell hygiene, i tillegg til kundefeedback. Råmaterialene er nøye utvalgt for å sikre høyest mulig kvalitet og går gjennom strenge sikkerhetsvurderinger før de godkjennes for bruk i produksjonen.
  • Alle tamponger har blitt  uavhengig vurdert i henhold til STANDARD 100 av OEKO-TEX®, som betyr at de møter de strengeste sikkerhetskravene for tekstilprodukter som er i kontakt med hud  . Denne sertifiseringen er basert på testing for skadelige substanser i alle materialene som inngår i våre tamponger, i henhold til kriteriene som gjelder for tekstiler.
Hvert nytt produkt utsettes for detaljert testing hele veien fra råmaterialer til sluttprodukt for å kontrollere sikkerhet, kvalitet og ytelse før det lanseres for salg.
✓  For det siste tampongproduktet vi utviklet ble det gjort 12 000 tester
✓  Disse testene utføres enten av leverandører, internet- eller eksterne laboratorier eller uavhengige institutt
 
Hva inneholder min tampong?
Her er en liste over komponentene  i våre tamponger, og hva de er laget av:
Trekk:

Trekket er et ultratynt lag av spesielt utvalgte syntetiske fibre (polyeten, polypropen, polyester) som sikrer komfortabel innføring og fjerning, særlig på dager med lett blødning. Trekket er pakket rundt den absorberende kjernen for å unngå at fibre fester seg til innsiden av skjeden når tampongen fjernes. Dette tynne laget omgir tampongkjernen uten behov for bruk av unødvendige kjemikalier. Dette bidrar til å gjøre tampongene våre sikrere og mer komfortable.
De syntetiske fibrene som trekket består av er trygge og benyttes i mange produkter, blant annet til sårbehandling.

Absorberende kjerne:
Hoveddelen av vår absorberende kjerne lages av viskose, et biologisk nedbrytbart og bærekraftig fiber, som fremstilles av naturlig tremasse og som er vist å være trygt å bruke. Viskose har oppsugingsevne og styrke som gjør viskosefiber perfekt egnet for bruk i en tampongs absorberende kjerne. Viskose er et trygt, bærekraftig og ansvarlig materiale å bruke. Dessuten fremstilles viskosefibrene vi bruker av bærekraftig skog i Europa.

Tråd:
Tampongtråden lages av syntetiske polyesterfiber som kjennetegnes av styrke og evnen til å ikke trekke til seg fukt for mest mulig hygienisk bruk. Den festes til tampongen under produksjonsprosessen for at det skal være trygt og enkelt å fjerne tampongen. Styrke på tråd og feste testes som en del  av våre testrutiner som gjennomføres før du finner tampongene i butikkhyllene.

Omslaget: 
Plastemballasjen (omslaget) lages av syntetiske polymerer (polyeten, polypropen) for å sikre optimal beskyttelse mot tilskitning (støv, smuss) og fukt, samt for å holde på tampongens fasong. Den forhindrer også tampongen fra å utvide seg, slik at den er enklere å føre den inn når du skal bruke den. Vi er hele tiden på utkikk etter mer bærekraftige alternativer som gir samme ytelse.