En kvinnerevolusjon o.b®

Bilde av to kvinner i badedrakt som holder hånd. Bildet er gammeldags og viser den kvinnelige revolusjonen. o.b. gamle logo i høyre hjørnet.Kan du se for deg livet uten tamponger? Et liv hvor du på visse dager ikke kan svømme eller ha på deg den ettersittende kjolen du liker så godt? I løpet av mer enn 65 år har o.b.® blitt en viktig del av livet til millioner av kvinner og et symbol på selvtillit og velvære. Få vite mer om hvordan o.b.® ble til, og om rollen en kvinnelig gynekolog og lidenskapelig svømmer spilte i utviklingen av dette nå så velkjente produktet. Bilde av en tidligere versjon av o.b. tampong pakke. Gul- og brunfarget med striper.

I 1947 så den tyske ingeniøren Carl Hahn en annonse for tamponger i et amerikansk tidsskrift. Han ble øyeblikkelig interessert i ideen: Ingen slike produkter fantes på det tyske markedet, og med lanseringen revolusjonerte han markedet for menstruasjonsbeskyttelse. Han fikk støtte fra advokat Heinz Mittag, og enda viktigere, av Judith Esser – en kvinnelig gynekolog og entusiastisk svømmer, som tok ansvaret for den medisinske siden av prosjektet. Ikke bare var hun profesjonelt interessert i å forbedre kvinners hverdag, hun hadde også en personlig grunn til å ville finne et alternativ til de klumpete bindene som fantes på 1940-tallet: Hun ønsket å kunne svømme hver dag!

Sammen utviklet disse tre pionerene o.b.®-tampongen. Navnet er rett og slett en beskrivelse av ideen – o.b.® er nemlig en forkortelse av "ohne Binde" som betyr "uten bind" på tysk. Forkortelsen ble valgt for å gi produktet et navn som var diskré, tidsmessig og elegant. Og forkortelsen viste seg å slå an – ikke bare ble o.b.®-tampongen svært populær, men det kortfattede navnet førte dessuten til at o.b.® ble et synonym på tamponger i mange land!

Fra et beskjedent utgangspunkt er o.b.® i dag en del av livet til millioner av kvinner, som kan nyte full bevegelsesfrihet og større kontroll hver dag under menstruasjonen.